Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Poslodavci dužni izdavati potvrdu o angažovanju vozača u međunarodnom prevozu

Ovom Naredbom, između ostalog, definisano je i postupanje sa vozačima u međunarodnom prevozu stvari.

22.03.2020. 20:16 / Izvor: Akta.ba

Republički štab za vanredne situacije donio je na danas održanoj sjednici Zaključak kojim se, u svrhu praćenja rada vozača u međunarodnom prevozu stvari u uslovima proglašene vanredne situacije, poslodavcima sa sjedištem u Republici Srpskoj nalaže da izdaju potvrdu o angažovanju vozača u međunarodnom prevozu stvari u toku vanredne situacije.

Potvrda se izdaje za vozača koji je zaposlen kod poslodavca i angažovan na prevozu stvari u međunarodnom drumskom saobraćaju, a samom potvrdom će se olakšati praćenje rada vozača u međunarodnom prevozu stvari u uslovima proglašene vanredne situacije, odnosno poštovanje definisane izolacije.

Navedeni zaključak donesen je u skladu sa Naredbom o obaveznom sprovođenju mjera za reagovanje na pojavu bolesti izazvane novim virusom Korona (COVID19) Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske, broj: 11/08-505-13-40/20 od 15.03.2020. godine je u primjeni od 16.03.2020. godine.

Ovom Naredbom, između ostalog, definisano je i postupanje sa vozačima u međunarodnom prevozu stvari.

U Federaciji BiH je takođe donesena naredba, na osnovu koje se identično kao i u Republici Srpskoj, postupa sa vozačima u međunarodnom prevozu stvari.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti