Poslodavci spremni uložiti više u svoje radnike

06.07.2018. 08:07 / Izvor: Akta.ba
Poslodavci spremni uložiti više u svoje radnike

HR Meetup je samo jedna u nizu aktivnosti koje sprovodi Kolektiv u nastojanju da poveže svoje klijente sa drugim biznisima i da podrži svaku vrstu B2B networkinga.

U Tuzli je jučer u Hotelu Mellain održan prvi HR MEETUP (susret HR profesionalaca) u organizaciji kompanija Junuzović Kopex i Kolektiv Posao.ba.

Na susretu se razgovaralo o problemima sa kojima se kompanije susreću prilikom zapošljavanje pravih ljudi.

"Generalno je pogrešno viđenje ljudi cijelog privatnog sektora, mnogo je nepovjerenja, a mi smo spremni zaposliti kadar kojem bismo pružili dodatnu edukaciju, da bismo nakon dvije godine imali osposobljenog radnika, koji će biti zadovoljan radnik", izjavio je na panelu direktor kompanije Junuzović Kopex, Saša Selimović.

Učesnici su imali priliku da čuju koje su to dobre prakse i mogućnosti olakšavanja procesa zapošljavanja, kao i da razmijene znanja i iskustva u području zapošljavanja i upravljanja ljudskim resursima. HR MEETUP je okupio poslovne partnere kompanije Kolektiv, Junuzović Kopex i Špica Systems,  HR profesionalce, vlasnike i direktore privatnih kompanija.

Na susretu su bile pristune kompanije iz Tuzle, Lukavca, Gračanice, Živinice, Banovići i svi su imali priliku predstaviti izazove sa kojima se sreću u oblasti upravljanja ljudskim resursima te vlastite pozitivne prakse.

Organizator Meetup-a, kompanija Kolektiv je najpoznatija po Posao.ba - vodećem portalu za zapošljavanje u BiH, koji više od 15 godina spaja poslodavce i osobe koje traže posao u BiH i šire, te je pouzdani partner za više od 30.000 preduzeća i više od 300.000 tražilaca posla.

HR Meetup je samo jedna u nizu aktivnosti koje sprovodi Kolektiv u nastojanju da poveže svoje klijente sa drugim biznisima i da podrži svaku vrstu B2B networkinga.

Nakon uspješnog HR Meetup-a u Banjoj Luci, danas i u Tuzli, kompanija Kolektiv Posao.ba planira organizaciju sličnih susreta i u Mostaru ali i drugim gradovima u BiH. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti