Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Poslodavci trebaju biti uključeni u donošenje odluka i mjera

05.10.2018. 17:18 / Izvor: Akta.ba

Direktorica poslovnog portala Akta.ba, Azra Atagić Ćatović, razgovarala je danas sa Mladenom Pandurevićem, direktorom Udruženja poslodavaca FBiH o mjerama koje je potrebno provesti kako bi se unaprijedio poslovni ambijent. Atagić Ćatović je i kandidatkinja Nezavisnog bloka za državni Parlament i u svojim obraćanjima je najavila da će biti glas privrednika i radnika.

Iznijela je i mjere koja ona i i Nezavisni blok predlažu, a koje su u skladu sa preporukama političkim strankama navedene u dokumentu UPFBiH "Šta poslodavci očekuju od vlasti".

"Poslodavci trebaju biti uključeni u donošenje svih propisa i mjera od samog početka", naglasio je Pandurević.

Rasterećenje cijene rada ne podrazumijeva da te pare ostanu poslodavcu, već da dođu u situaciju da mogu svom radniku povećati platu, zaključeno je na sastanku na kojem je dogovorena kontinuirana saradnja na pripremi Zakona i borbi za bolji poslovni ambijent. Sastanku je prisustvovao i ekonomski analitičar Faruk Hadžić.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti