Poslovna zona Zvirići dobila moderni sabirno-distributivni centar

18.05.2020. 13:53 / Izvor: Fena
Poslovna zona Zvirići dobila moderni sabirno-distributivni centar

U poslovnoj zoni Zvirići otvorio moderni novosagrađeni objekt sabirno-distributivnog centra

Predsjednik HDZ-a BiH i predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine  Dragan Čović u ponedjeljak je u Ljubuškom, u poslovnoj zoni Zvirići otvorio moderni novosagrađeni objekt sabirno-distributivnog centra, namjenjenog za bržu i bolju prodaju proizvedenoga povrća, odnosno prodaju bez nakupaca.

"Trebamo ulagati u infrastrukturu i omogućiti ljudima koji se bave poljoprivrednom proizvodnjom pa i ova zadruga 'Plodovi zemlje' ovdje, ali i mnogi drugi imali uvjete koje imaju danas slični proizvođači bilo gdje u svijetu", kazao je Čović u izjavi medijima nakon otvaranja sabirno-distributivnog centra u Ljubuškom.

Grad Ljubuški u suradnji s i poljoprivrednom zadrugom "Plodovi zemlje", Vladom Zapadnohercegovačke županije (ZHŽ) te stranim partnerima pokrenuli su ovaj projekt te izgradili sabirno-distributivni centar u poslovnoj zoni "Zvirići".

Radi se o vrijednom i moderno opremljenom objektu s hladnjačom, u koji je uloženo preko 1.000.000,00 maraka, a koji će pomoći poljoprivrednicima u pripremi i plasmanu njihovih proizvoda, priopćeno je iz Ureda za informiranje HDZ-a BiH.

Centar će biti od iznimne pomoći za ljubuški mladi krumpir koji je već prepoznat na tržištu Europske unije koji zbog ranoga sazrijevanja, nema konkurenciju.

Ovaj distribucijski centar će služiti i za druge vrste povrća. Očekuje se da postane centar i za ostale grane poljoprivrede, od voćara, maslinara, pčelara, jer svima njima treba i može biti poticaj, istaknuto je danas prilikom otvaranja.

Centar bi trebao donijeti velike i važne novine u radu i poslovanju, ali i plasiranju i prodaji poljoprivrednih plodova iz Ljubuškog te drugih okolnih općina, navodi se u priopćenju.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti