Poslovne obuke za poduzetnice iz Hercegovine

26.03.2014. 15:04 / Izvor: eKapija.ba

Projekt "Partnerstvo za inovacije" će nakon analize upitnika i informacija sa radionice do početka 6. mjeseca pripremiti i pokrenuti besplatne programe obuke na različite teme za žene poduzetnice iz regije Hercegovine.

"Edukacija za poduzetnice u malim i srednjim poduzećima na području Hercegovine" naziv je radionice koja je održana u utorak, 25.03.2014., u Tehnološkom parku INTERA, u organizaciji Udruge za promicanje kvalitete življenja PLUS, INTERA-e i USAID-ovog projekta "Partnerstvo za inovacije".

Cilj radionice je u suradnji sa učesnicama, odrediti prioritetne teme obuka i poslovne programe podrške koje projekt može osigurati poduzetnicama, osobama koje žele pokrenuti i registrirati posao, ali i studenticama zainteresiranima za poduzetništvo.

Ivona Milas, voditeljica ureda Degordian agencije u Mostaru, Ema Badžak, vlasnica restorana „MM“ i Ana Ćavar, vlasnica trgovine MODAMO.kreARTiva Concept Store i kreativna direktorica prvog BH modnog portala podijelile su sa učesnicama iskustva kroz koja su prošle prilikom pokretanja svoga posla i važnosti obuka za unaprijeđenje poslovanja.

"Užitak je bio ući danas u INTERA-u i vidjeti uspješne žene i one koje će to postati, na jednom mjestu. Danas kada se mnogo radi na razvoju ženskog poduzetništva, uistinu se nadam da će dame koje imaju ideju, prepoznati ovakve događaje, radionice i info sastanke i prijaviti se da na njima sudjeluju", kazala je Ana Ćavar, uspješna poduzetnica iz Mostara."Vjerujem da su upravo obuke prvi korak na putu od ideje do realizacije, a zahvaljujući mentorstvima taj put je danas puno jednostavniji i to je ono što osoba s idejom treba iskoristiti", dodala je Ćavar.

Tijekom radionice učesnicama je prezentirana mogućnost učešća na trećem ciklusu BIZOO programa podrške startup firmama za koji će se objaviti otvoreni poziv u 5. mjesecu tekuće godine. Osim programa mentorstva i poslovne akceleracije, BIZOO pomaže i uspostavu mreže investitora kako bi se startup firmama omogućio pristup izvorima finansiranja u početnoj tj. najrizičnoj fazi razvoja. BIZOO program je također podržan od strane USAID-a putem projekta „Partnerstvo za inovacije“.

Projekt "Partnerstvo za inovacije" će nakon analize upitnika i informacija sa radionice do početka 6. mjeseca pripremiti i pokrenuti besplatne programe obuke na različite teme za žene poduzetnice iz regije Hercegovine.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti