Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Poteškoće u poslovanju zbog koronavirusa: Evo šta morate znati

Vanjskotrgovinska/Spoljnotrgovinska komora BiH poziva članice da ispune Upitnik o posljedicama koronavirusa na poslovanje.

11.03.2020. 08:41 / Izvor: Akta.ba

Zbog širenja koronavirusa i njegovog utjecaja na poslovanje bh. kompanija i privrede Bosne i Hercegovine u cjelini,VTKBIH donosi relevantne linkove na kojima zainteresirani mogu saznati najnovije preporuke u vezi sa koronavirusom, mjere zaštite i postupke, te prijaviti poteškoće u poslovanju.

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO)
Federalno ministarstvo zdravstva
Institut za javno zdravstvo RS

Na portalu Europskog centra za prevenciju i kontrolu bolesti možete pratiti broj zaraženih i procjenu rizika po pojedinim područjima svijeta.

Na zvaničnoj internet stranici Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine dostupne su preporuke za putovanja u određene zemlje i link:  KAKVU POMOĆ AMBASADA – KONZULAT MOŽE PRUŽITI.

Vanjskotrgovinska/Spoljnotrgovinska komora BiH poziva članice da ispune Upitnik o posljedicama koronavirusa na poslovanje.

Cilj upitnika je steći uvid u posljedice koronavirusa na poslovanje kompanija.

PODIJELI:

TAGOVI:

#koronavirus

#poslovanje

#VTKBIH

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti