Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Poticaj poslodavcima koji omoguće obuku i zapošljavanje mladi

25.05.2020. 10:12 / Izvor: Akta.ba

Grad Prijedor je u okviru projekta "Pro-poso" objavio poziv za dodjelu podsticaja poslodavcima koji omoguće šestomjesečnu obuku i zapošljavanje mladih, nezaposlenih i socijalno ugroženih lica.

Poslodavci koji od 15. juna do 15. decembra ove godine omoguće šestomjesečnu obuku za osam nezaposlenih lica starosti od 18 do 35 godina sa završenom osnovnom ili srednjom školom radi njihovog bržeg zapošljavanja, ostvariće podsticaj od 440 KM mjesečno po polazniku u trajanju obuke.

Grad Prijedor je za ove namjene obezbijedio 10.560 KM, a njemačka Fondacija "Wings of Hope", " i Udruženje "Progres" iz Sarajeva 5.400 eura.

Kkao je navedeno u pozivu poslodavac je dužan doplatiti razliku do minimalne neto plate, plaćati poreze i doprinose na minimalnu platu, zaposliti radnika na određeno vrijeme, osigurati ga od nesreće i plaćati mu naknadu za topli obrok i prevoz, a u slučaju prekida radnog odnosa dužan je zaposliti novog polaznika.

Rok za podnošenje prijava je 5. juni ove godine.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti