Poticajnim sredstvima Općina Vogošća ulaže u jačanje privrede

12.12.2017. 11:56 / Izvor: Fena
Poticajnim sredstvima Općina Vogošća ulaže u jačanje privrede

U Budžetu Vlade KS i Ministarstva privrede obezbjeđeno je oko 500.000 KM za poticaje privrednim subjektima na području općine Vogošća.

Direktor firme "Procedo" d.o.o Vogošća Senad Pita i načelnik Općine Vogošća Edin Smajić potpisali su Ugovor o poticaju za investiranje na području općine Vogošća.

U septembru ove godine Općina Vogošća je raspisala javni poziv za domaće privredne subjekte izvozno orjentisane, s pozitivnim poslovnim bilansom u prethodnim godinama, a koji namjeravaju širiti proizvodne kapacitete i upošljavati nove radnike.

- Ovaj poticaj za firmu "Procedo" je veoma značajan. Mi nismo velika firma ali nam znači za nova ulaganja i novo upošljavanja čime ćemo dati jedan mali doprinos našoj lokalnoj zajednici. Prema ovom poticaju naša obaveza je da uposlimo pet radnika ali su naše ambicije daleko veće - istakao je tom prilikom Pita.

U Budžetu Vlade KS i Ministarstva privrede obezbjeđeno je oko 500.000 KM za poticaje privrednim subjektima na području općine Vogošća.

- Dobili smo rezultate i drugog Javnog poziva za poticaje koje Vlada Kantona Sarajevo putem Ministarstva privrede i Općina Vogošća usmjeravaju na razvoj proizvodnje izvozno orjentiranih firmi. "Procedo" je uspješna firma koja bilježi rast, razvoj i napredak. Iskreno se nadam da će oni ovaj jedan pozitivan trend svih poslovnih aktivnosti koje su radili u proteklom periodu na području općine Vogošća nastaviti i u buduće i zajedno s Opčinom Vogošća stvoriti uvjete da se vogošćanska privreda razvija i otvaraju nova radna mjesta - istakao je načelnik Smajić, nakon potpisivanja Ugovora.

Općina Vogošća i Vlada KS će nastaviti da razmatraju slične projekte kako bi se pružila mogućnost onim privrednicima koji zapošljavaju manji broj radnika i koji nisu u stanju plasirati veliki dio robe za izvoz, da se stimuliraju i da dodatno prošire svoju proizvodnju a sve u cilju otvaranja novih radnih mjesta, saopćeno je iz Općine Vogošća.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti