Poticati pravne subjekte da se prijavljuju za grant sredstva

Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Poticati pravne subjekte da se prijavljuju za grant sredstva

19.10.2019. 08:46 / Izvor: Akta.ba

Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo osiguralo je 1.300.000 KM grant sredstava za poticaj maloj privredi u tom kantonu. Komisija za odabir korisnika poticajnih grand sredstava za 2019. godinu razmatrala je 116 aplikacija, a novac će dobiti 60 privrednika.

Ministar privrede KS-a Haris Bašić je na pres-konferenciji podsjetio da su prošle godine pristigle samo 34 aplikacije, a da je 30 subjekata dobilo novac za sufinansiranje, te smatra da je to dokaz povećanja povjerenja u sistem odlučivanja za dodjelu sredstava.

Iako u 2018. godini nije bilo ni jednog prigovora, Bašić je kazao da su ove godine pristigle četiri pritužbe koje će biti razmatrane i na koje će biti odgovoreno. Ukoliko pravni subjekti ne dobiju odgovor, Bašić  poručuje da imaju pravo zatražiti sudsku reviziju procesa, te da će Ministarstvo i Komisija rado ispraviti greške.

Pohvalio je transparentnost rada svih članova Komisije, ističući da on nije imao nikakvog utjecaja na donošenje odluka o dodjeli grant sredstava.

Na pres-konferenciji je istaknuto da je pristiglo vrlo malo prijava za dodjelu sredstva za kreativnu industriju te su pozvali male privrednike da se prijave sljedeće godine.

"Pozivam sve pravne subjekte da ne budu obeshrabreni i da se prijavljuju kako bi se sredstva što kvalitetnije koristila", rekao je Bašić.  

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Vijesti