Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Potpisan Granski kolektivni ugovor za elektroprivredne djelatnosti u FBiH

29.06.2020. 12:36 / Izvor: Akta.ba

U sjedištu Vlade Federacije BiH u Sarajevu danas je potpisan Granski kolektivni ugovor o izmjeni i dopuni Granskog kolektivnog ugovora elektroprivredne djelatnosti u FBiH. Potpise na ovaj ugovor su stavili federalni ministar energije, rudarstva i industrije Nermin Džindić, uime Vlade FBiH, i predsjednik Sindikata elektroenergetskih radnika FBiH Mevludin Bektić, a saglasnost je potpisao predsjednik Nezavisnog sindikata uposlenika Elektroprivrede HZ HB Dubravko Pervan.

Izmjene i dopune Granskog kolektivnog ugovora važe do 30.11.2020 godine. Ukoliko se do isteka ovog perioda ne bude zaključen novi, danas potpisani Granski kolektivni ugovor bit će primjenjivan još 90 dana nakon njegovog isteka.

Ugovorne strane su se obavezale da će, kroz međusobnu komunikaciju, stupiti u pregovore za zaključivanje novog ili za zaključivanje izmjena i dopuna postojećeg Granskog kolektivnog ugovora do 15.11.2020. godine, potpisivanjem principa za protokol o vođenju pregovora, pri čemu su saglasne da pregovarački proces treba okončati do 30.11.2020. godine, osim ako se drugačije ne dogovore.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti