Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Potpisan Kolektivni ugovor za djelatnost poštanskog saobraćaja u FBiH

12.08.2020. 07:40 / Izvor: Akta.ba

Kolektivni ugovor za područje djelatnosti poštanskog saobraćaja u Federaciji Bosne i Hercegovine potpisan je u Sarajevu, saopćeno je iz Ureda premijera FBiH. Ovaj ugovor su potpisali, uime Vlade Federacije BiH, federalni ministar prometa i komunikacija Denis Lasić i predsjednik Sindikata BH Pošta Sarajevo Eldin Šabanović.

Kolektivnim ugovorom za područje djelatnosti poštanskog saobraćaja u Federaciji BiH reguliraju se prava i obaveze za oko tri hiljade uposlenika u javnim preduzećima BH Pošta d.o.o. Sarajevo i Hrvatska pošta d.o.o. Mostar. Ovaj kolektivni ugovor je potpisan na period od šest mjeseci, s tim da će nakon isteka roka na koji je zaključen biti u primjeni dodatnih 90 dana, uz obavezu potpisnika i uprava javnih preduzeća da pregovore za zaključenje novog kolektivnog ugovora započnu već u oktobru ove godine.

Vlada FBiH je na sjednici održanoj 29. jula ove godine donijela Odluku o davanju saglasnosti na Kolektivni ugovor za područje djelatnosti poštanskog saobraćaja, saopćeno je iz Ureda Vlade FBiH za odnose s javnošću. 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti