Potpisan memorandum o saradnji Fabrike cementa Lukavac i tuzlanskih fakulteta

09.06.2021. 14:10 / Izvor: Akta.ba
Potpisan memorandum o saradnji Fabrike cementa Lukavac i tuzlanskih fakulteta

U Fabrici cementa Lukavac danas je upriličeno je svečano potpisivanje Memoranduma o saradnji.

U Fabrici cementa Lukavac danas je upriličeno je svečano potpisivanje Memoranduma o saradnji sa Tehnološkim, Elektrotehničkim, Ekonomskim fakultetom Univeriziteta u Tuzli i Općinom Lukavac. Povod za ovu saradnju je novi projekat koji je pokrenula Fabrika cementa Lukavac s ciljem da zaposli pet najboljih studenata završnih godina sa područja općine Lukavac.

Prilikom potpisivanja Memoranduma generalni direktor Lukavac Cementa Stjepan Kumrić je istakao da će pet mladih ljudih dobiti priliku da steknu praktična iskustva i nove vještine koje će im biti važne za njihove buduće karijere i dodao:

“Nudimo priliku mladim i talentovanim ljudima i želimo da nagradimo one izvrsne te im otvorimo mogućnost da svoje prvo zaposlenje dobiju u modernoj bosanskohercegovačkoj fabrici koja posluje prema evropskim standardima. Želim naglasiti da će glavni kriteriji konkursa biti prosjek ocjena, učešće u stručnim projektima, preporuke profesora, poznavanje engleskog jezika i prebivalište na općini Lukavac. Mišljenja smo da je ovaj projekt društveno korisna ideja, jer potiče i kvalitet i konkurenciju. Posebno je važno da zajedničkim snagama potičemo one najbolje kako bismo se uspješno borili za dalji rast i ekonomski napredak, i to ne samo naše fabrike, nego i lokalne zajednice i Bosne i Hercegovine”.

Memorandum o saradnji potpisali su dekanesa Elektrotehničkog fakulteta dr.sc. Nerdina Mehinović, prodekanica Ekonomskog fakulteta dr.sc. Amra Gadžo, dekan Tehnološkog fakulteta dr.sc. Sead Ćatić i načelnik Općine Lukavac Edin Delić, te iskazali svoju svesrdnu podršku ovom projektu.

Konkurs za pet radnih mjesta u Fabrici cementa Lukavac je otvoren do 31. augusta 2021. Mogu se prijaviti mladi i obrazovani ljudi završnih godina Tehnološkog, Elektrotehničkog i Ekonomskog fakulteta Univerzietata u Tuzli, kojima će ovo biti prvo radno iskustvo, a za Fabriku cementa Lukavac prilika da angažira nove i kvalitetne kadrove.

Nakon odabira pet najboljih studentica i studenata, početak njihovog rada se planira najkasnije u novembru ove godine. Sve informacije o projektu i načinu prijave su dostupne na: https://lukavaccement.ba/posao-i-karijera/program-prvo-radno-iskustvo/

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti