Potpisan Memorandum o saradnji u vezi sa zaštitom oglašavanja u printanim medijima

31.03.2009. 14:51 / Izvor: Fena
Potpisan Memorandum o saradnji u vezi sa zaštitom oglašavanja u printanim medijima

Izdavači dnevnih novina i magazina iz Bosne i Hercegovine, okupljeni u Udruženje izdavača dnevnih novina i magazina u BiH-PRESA, 31.03.2009. godine su potpisali Memorandum o saradnji u vezi sa zaštitom oglašavanja u printanim medijima.

Iako je ovo udruženje još prije dvije godine počelo s aktivnostima, današnje potpisivanje Memoranduma je njihova prva zajednička aktivnost.

Potpisivanjem Memoranduma potpisnici žele pokazati spremnost na saradnju u vezi sa zaštitom oglašavanja u printanim medijima.

Kampanja vezana za promociju oglašavanja u printanim medijima počinje 1. aprila i trajat će dva mjeseca.

U Udruženju PRESA nalazi se devet novinskih kuća "Oslobođenje", "Start", "Slobodna Bosna", "Nezavisne novine", "Maxi revija", "Hercegovačke novine", "San", Glas Srpske", "Večernji list BiH.

Predsjednik Udruženja PRESA-e Dario Novalić istakao je da je cilj povećati broj oglašavanja u printanim medijima, istakavši da oglašavanje proizvoda i u printanim medijima povećava primijećenost reklamne kampanje.

Direktor "Slobodne Bosne" Erbein Rešidbegović rekao je da će Udruženje raditi ne samo na boljem pristupu oglašivača printanim medijima nego će pokušati da se izbori za nultu ili bar sniženu stopu PDV-a na novinska izdanja. Kako je rekao Rešidbegović problem je i carina na papir, koju plaćaju magazini.

Kako su istakli predstavnici Udruženja PRESA njihov cilj je olakšati oglašivačma, kupcima novina pa i samoj državi.

Danas su Memorandum potpisali predstavnici "Oslobođenja", dnevnih novina "San", "Slobodne Bosne", magazina "Start", "Večernjeg lista BiH", "Maxi revije".

Predstavnici "Glasa Srpske", "Nezavisnih novina" i "Hercegovačkih novina" bili su opravdano odsutni.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti