Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Potpisan Protokol o međunarodnom cestovnom prometu između BiH i Crne Gore

28.09.2018. 11:11 / Izvor: Akta.ba

Jučer je u Banjoj Luci potpisan Protokol sa sastanka Mješovite komisije o prijevozu putnika i tereta u međunarodnom cestovnom prometu između Bosne i Hercegovine i Crne Gore. U ime bh. delegacije Protokol je potpisao pomoćnik ministra komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Zoran Andrić, dok je u ime crnogorske delegacije isto učinio generalni direktor Direktorata za drumski saobraćaj Ministarstva saobraćaja i pomorstva Dalibor Milošević.

Obje delegacije su istakle da će kroz razvoj putničkog i teretnog prometa te turizma  unaprijediti ekonomske odnose između dviju država. Također je dogovoreno da će obje strane preduzeti dodatne mjere kako bi kontrolni organi na graničnim prijelazima, u okviru realnih mogućnosti, dali prednost prolaska autobusima koji obavljaju redovan linijski prijevoz putnika, kako bi se putnicima olakšalo putovanje a prijevoznicima osiguralo pridržavanje utvrđenog reda vožnje na linijama.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti