Potpisan Protokol o saradnji između JU Centra za kulturu, FCL i Općine Lukavac

11.04.2019. 08:31 / Izvor: Akta.ba
Potpisan Protokol o saradnji između JU Centra za kulturu, FCL i Općine Lukavac

Protokol je potpisan zbog realizacije projekta odvodnje oborinskih voda i rekonstrukcije platoa ispred JU Centra za kulturu Lukavac.

U kabinetu Općinskog načelnika Edina Delića jučer je potpisan Protokol o saradnji između JU Centar za kulturu Lukavac, Fabrike cementa Lukavac i Općine Lukavac kojim se reguliše saradnja između ova tri potpisnika.

Protokol je potpisan zbog realizacije projekta odvodnje oborinskih voda i rekonstrukcije platoa ispred JU Centra za kulturu Lukavac.

Sredstva potrebna za uređenje i rekonstrukciju platoa donirat će Fabrika cementa Lukavac, dok će Općina Lukavac osigurati formalno-pravne pretpostavke.

Ispred FCL Lukavac kazali su da im je vrlo drago pomoći građanima Lukavca i biti dobar sugrađanin i komšija i sarađivati na svim poljima, te da je Fabrika cementa Lukavac društveno odgovorna kompanija koja želi dio svog poslovanja vratiti građanima Lukavca.

Direktor JU Centra za kulturu Lukavac Ermin Prijić istakao je da će se realizacijom ovog projekta stvoriti nove prilike kada je u pitanju rad Centra za kulturu Lukavac, već je planirano da se napravi gradska bašta oko fontane, kao i stalna vanjska bina. Dalje je dodao da će prostor ispred Centra za kulturu Lukavac služiti kao šetalište i park ali i za održavanje različitih manifestacija, koncerata i slično. Ovom prilikom zahvalio se FCL i Općini Lukavac na saradnji.

Općinski načelnik Edin Delić ovom prilikom kazao je: "U pitanju je projekat obnove velikog platoa ispred JU Centra za kulturu Lukavac koji je napravljen na lošoj podlozi i koji je problem i u veoma lošem stanju već 40 godina. Pojavila se prilika da FCL velikodušno uđe u realizaciju ovog projekta. Poklonili su nam veliku i značajnu investiciju. U toku su radovi izgradnje igrališta za djecu pored platoa. Plato će biti kvalitetno osvijetljen i najavljujemo niz kulturnih i drugih događaja već ove godine. Prošle godine obnovili smo parking pored ovog platoa i mislim da će već ove godine Centar za kulturu zasjati nekim novim sjajem i nizom novih sadržaja. Koristim priliku da se još jednom zahvalim Fabrici cementa Lukavac koja je još jednom dokazala koliko je ta kompanija društveno odgovorna."

Predstavnici potpisnika Protokola su se nakon potpisivanja uputili u obilazak platoa na kojem će se vrlo brzo početi izvoditi radovi.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti