Potpisan Sporazum o redovnom zračnom saobraćaju između Švicarske i BiH

22.09.2015. 16:13 / Izvor: Akta.ba
Potpisan Sporazum o redovnom zračnom saobraćaju između Švicarske i BiH

Ovaj Sporazum je rezultat uspješno okončanih pregovora dvije države i sveobuhvatno uređuje međudržavne odnose zračnog saobraćaja.

Ministar komunikacija i prometa u ime Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Slavko Matanović i ambasador Švicarske u Bosni i Hercegovini Heinrich Maurer u ime Švicarskog federalnog vijeća danas su u Sarajevu, potpisali Sporazum o redovnom zračnom saobraćaju između Švicarske i Bosne i Hercegovine

Ovaj Sporazum je rezultat uspješno okončanih pregovora dvije države i sveobuhvatno uređuje međudržavne odnose zračnog saobraćaja. Sporazum omogućava avioprijevoznicima obje zemlje uspostavljanje direktnih zračnih linija između Švicarske i BiH, osiguravajući im pristup ovim tržištima u skladu sa propisima za obavljanje zračnog saobraćaja. Zaključivanjem ovog Sporazuma stvoren je pravni okvir koji ispunjava trenutne ali i buduće potrebe civilnog zrakoplovstva.

Švicarski međunarodni avioprijevoznik SWISS od aprila 2015. godine direktno saobraća iz Sarajeva za Cirih i Ženevu. Od oktobra SWISS će letjeti tri puta sedmično iz Sarajeva za Cirih i jednom sedmično za Ženevu. Aviokompanija WIZZ Air takođe je uspostavila direktne letove između Švicarske i BiH, na relaciji Tuzla – Bazel, koji se obavljaju dva puta sedmično.   

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti