Potpisan sporazum o saradnji između Republičke agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća i Privredne komore RS

03.08.2007. 10:05 / Izvor: Nezavisne novine
Potpisan sporazum o saradnji između Republičke agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća i Privredne komore RS

Smanjenje kamata na kredite preduzetnicima i obezbjeđivanje većih stimulativnih sredstava u start – up paketa osnovni su ciljevi sadržani u sporazumu o saradnji između Republičke agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća i Privredne komore RS koji je potpisan 02. avgusta 2007. godine. Realizacija ovih ciljeva trebalo bi da doprinese stvaranju povoljnijeg poslovnog ambijenta za razvoj malih i srednjih preduzeća uz ravnomjeran privredni razvoj RS.

Borko Đurić, predsjednik Privredne komore RS, rekao je da će ove institucije raditi na sprovođenju nedavno usvojene Strategije razvoja malih i srednjih preduzeća za period od 2006. do 2010. godine. "Da bismo uspjeli, potrebno je da nam se pridruže banke, investitori i resorna ministarstva" rekao je Nikola Vukmirović, direktor Republičke agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća.

Vukmirović je istakao da nijedan od značajnih projekata iz oblasti masovnog pokretanja malog i srednjeg poduzetništva nije uspješno sproveden dok nisu osnovani konzorcijumi institucija koje su za njega vezane i koji su ih pomagali stručno i finansijski. Posljednje studije su pokazale da u RS na 1.000 stanovnika postoji sedam malih i srednjih preduzeća, dok ih zemlje koje su prošle proces tranzicije i postale članice EU poput Poljske, Češke i Slovačke imaju 12 puta više.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti