Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Potpisan sporazum za podršku razvoju novih tehnologija i proizvoda

21.07.2020. 10:54 / Izvor: Akta.ba

Predsjednik Privredne/Gospodarske komore Federacije BiH Mirsad Jašarspahić i direktor JU "Centar za napredne tehnologije Sarajevo" Ensar Mulaosmanović, su 21.07.2020. godine u P/G K FBiH potpisali Sporazum o poslovno-tehničkoj saradnji.

Sporazumom se definišu zajednički interesi i izražavaju želje za uspostavljanjem naučne, tehničke i drugih oblika saradnje u oblastima djelatnosti potpisnica Ugovora.

Sporazum između potpisnica, provodit će se u naučnoj i tehničkoj  djelatnosti u realizaciji projekata, zajedničkom učešću u realizaciji ekspertskih djelatnosti, razmjeni naučnih, tehničkih  iskustava i dostignuća, kao i ostalim aktivnostima od zajedničkog interesa.

Saradnja će se odvijati uz obostrano poštovanje ciljeva i uvažavanje interesa svake strane, uz poštovanje Zakona u Bosni i Hercegovini, akata Centra za napredne tehnologije, kao i uz poštovanje statuta P/G K FBiH i drugih opštih akata Komore FBiH i relevantnih akata udruženja.

Potpisivanjem ovog Sporazuma, Privredna/Gospodarska komora Federacije BiH nastavlja sa aktivnostima koje imaju za cilj podršku razvoju novih tehnologija i proizvoda. Imajući u vidu da u okviru Komore djeluje Inžinjerska komora FBiH, ali i druge strukovne asocijacije, saradnja sa Centrom za napredne tehnologije će omogućiti povezivanje stručnjaka, razmjenu znanja, rad na programima edukacije i druge aktivnosti od interesa za potpisnice Sporazuma, saopćeno je iz PK FBIH.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti