Vijesti

Potpisan ugovor između Postbank BH i PING d.o.o. Sarajevo

09.07.2007. 09:13 / Izvor: eKapija.ba

Potpisan je ugovor o poslovnoj saradnji između Postbank BH i kompanije PING d.o.o. Sarajevo. Poslovna saradnja podrazumijeva uvođenje naprednog bankarskog informacionog sistema ABIS, obezbjeđenje računarske i komunikacione infrastrukture, te obuku krajnjih korisnika.

Uvođenjem ovog rješenja, Postbank BH se svrstava u red banaka opremljenih modernim poslovnim rješenjima, zasnovanim na vrhunskim informacionim i komunikacionim tehnologijama. Zahvaljujući tome, Postbank BH će u kratkom vremenu postići punu automatizaciju svojih poslovnih procesa i pridružiti se listi vodećih BH banaka koje imaju uspješnu saradnju sa kompanijom PING u isporuci softverske i druge opreme za bankarsko poslovanje.

Prema riječima gospodina Muamera Bezdroba, direktora kompanije PING, Postbank BH je već četrnaesta banka u Bosni i Hercegovini koja je prepoznala kvalitet i odlučila se za rješenje koje nudi kompanija PING d.o.o. Sarajevo.

"Postbank BH, nakon dokapitalizacije i okončanja faze privremene uprave, kreće u proces jačanja postojeće infrastrukture, s ciljem podizanja kvalitete prema krajnjim korisnicima bankarskih usluga. Pri tome se oslanjamo na poslovnu saradnju sa domaćim kompanijama BH Pošte i PING", ističe gospodin Dženamir Abaza direktor Postbank BH.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti