Vijesti

Potpisan ugovor o adaptaciji prostora Poslovnog inkubatora u Jablanici

09.09.2008. 14:32 / Izvor: Fena

U sklopu projekta "Uspostava regionalnog poduzetničkog centra u Hercegovini", danas je (09.09.2008.) u Jablanici upriličeno potpisivanje Ugovora o izvođenje radova na adaptaciji Poslovnog inkubatora u toj općini.

Vrijednost ugovora iznosi 43.576 konvertibilnih maraka, a obuhvaća izgradnju osam poslovnih prostora ukupne površine 270 četvornih metara u krugu Muzeja "Bitka za ranjenike". Izvođač je radova firma "Babić" d.o.o. Jablanica, a rok za izvršenje radova je trideset dana.

Korisnici poslovnog inkubatora bit će firme koje su nedavno registrirane ili fizička lica koja namjeravaju pokrenuti vlastiti biznis i to će uraditi u inkubatoru.

Kriterij je za prijem kvaliteta poslovnih ideja, a uskoro će biti objavljen i javni poziv za prijam korisnika.

Inače, projekt financira Europska komisija u BiH, a realizira Udruženje za poduzetništvo i posao LiNK iz Mostara, u saradnji s partnerima koji i sufinansiraju projekat, a to su općine Trebinje i Jablanica, priopćeno je iz LiNK-a Mostar.


Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti