Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Potpisan Ugovor o dodjeli koncesije za korištenje zemljišta na području Teslića

09.07.2020. 08:54 / Izvor: Akta.ba

Ministar trgovine i turizma Suzana Gašić potpisala je, jučer u Banjaluci, sa direktorom Zdravstveno-turističkog centra „Banja Vrućica" Draganom Bogdanićem Ugovor o dodjeli koncesije za korištenje zemljišta radi realizacije projekta izgradnje objekata turističke infrastrukture i suprastrukture na području opštine Teslić.

Ugovorom je predviđena izgradnja novih sadržaja turističke infrastrukture i suprastrukture u priobalnom području rijeke Usore, uređenje riječnog korita u dužini od oko 500 metara od objekta restorana u okviru etno-sela „Usora", te uređenje šumskog područja u blizini etno-sela radi trasiranja pješačkih, trim i biciklističkih staza za različite sportsko-rekreativne i turističke aktivnosti. 

Predviđena je i izgradnja dvije manje brane radi umirenja riječnog toka, te uređenje bočnih strana i dna korita rijeke Usore, kao i druge aktivnosti koje su predviđene Studijom o ekonomskoj opravdanosti za dobijanje koncesije u etno-selu „Usora".

Ugovorom je koncesija dodjeljena Zdravstveno-turističkom centru „Banja Vrućica" na period od 30 godina.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti