Vijesti

Potpisan ugovor o implementaciji radova u vodoprivredi HNK za 2009. godinu: 979.000 KM Gradu Mostaru i općinama Stolac, Čitluk i Čapljina

22.12.2009. 13:57 / Izvor: eKapija.ba

Ministrica poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede HNK Vesna Pinjuh 22.12.2009. godine je u zgradi Vlade Hercegovačko-neretvanskog kantona potpisala ugovore o implementaciji redovnog programa radova u vodoprivredi HNK za 2009. godinu s gradonačelnikom Grada Mostara i načelnicima općina Stolac, Čitluk i Čapljina.

Ministrica Pinjuh s gradonačelnikom Grada Mostara Ljubom Bešlićem potpisala je dva Ugovora; Ugovor o sufinanciranju izvođenja radova na objektima spajanja rezervoara Mazoljice I. i Mazoljice II. i Ugovor o sufinanciranju izvođenja vodoistražnih radova na platou Podveležje. Ova dva ugovora Ministarstvo sufinancira u iznosu od 307.000,00 KM.

S načelnikom općine Stolac Stjepanom Boškovićem ministrica Pinjuh potpisala je četiri Ugovora; Ugovor o sufinanciranju izvođenja radova na pretvaranju istražene bušotine Klokun u eksploatacijski bunar u naselju Crnići, Ugovor o izgradnji pratećih objekata, zatim, Ugovore o sufinanciranju kupoprodaje vodovodnog materijala za izgradnju vodovoda Hodovo i Rotimlja, i Ugovor o sufinanciranje izvođenja radova na istom lokalitetu. Ova četiri ugovora Ministarstvo sufinancira u iznosu od 265.000,00 KM.

Ministrica Pinjuh s načelnikom općine Čitluk Ivom Inom Jerkićem potpisala je Ugovor o sufinanciranju izvođenja radova na izgradnji primarne kanalizacijske mreže u ulici Stjepana Radića u Čitluku. Realizaciju ovoga Ugovora Ministarstvo će sufinancirati iznos od 97.000,00 KM.

S načelnikom općine Čapljina dr. Smiljanom Vidićem ministrica Pinjuh potpisala je Ugovor o sufinanciranju izgradnje vodoopskrbnog sustava Trebižat-Zvirovići-Prćavci. Ministarstvo će za realizaciju ovoga ugovora sufinancirati u iznosu od 310.00,00 KM.

Gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić, u ime prisutnih načelnika, zahvalio je premijeru Borasu, ministrici Pinjuh i Vladi HNK na odličnoj suradnji na projektima iz vodoprivrede, ističući kako ovaj model na najkvalitetniji način prepoznaje potrebe jedinica lokalne samouprave, te izražavajući nadu kako će se ovakva suradnja nastaviti i u buduće.

Potpisivanju ugovora prisustvao je i premijer Vlade HNK Srećko Boras, sapćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade HNK.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti