Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Potpisan ugovor o kreditiranju između EFT Rudnika i TE Stanari i Sberbank

16.04.2014. 13:04 / Izvor: eKapija.ba

Danas je u Stanarima kod Doboja potpisan ugovor o dugoročnom kreditiranju između EFT Rudnik i Termoelektrane Stanari i Sberbank u iznosu od 30 miliona konvertibilnih maraka.

Navedena sredstva će se koristiti za finansiranje nabavke sistema za primarno drobljenje i kontinuisani transport uglja od površinskog kopa do postrojenja za sekundarno drobljenje. Radi se o sindiciranom ugovoru, u kojem osim članica Sberbank iz Bosne i Hercegovine, učestvuju i Sberbank Srbija i Sberbank Hrvatska, što ovom projektu daje regionalni značaj.

Potpisivanjem ovog aranžmana Sberbank je pružila podršku ovom značajnom projektu, koji u ovom momentu predstavlja najveću investiciju u povećanje industrijskih kapaciteta ne samo u ovom dijelu Bosne i Hercegovine, već ima i regionalni značaj.

Realizacijom ovog ugovora otvoriće se nova radna mjesta, pospješiti razvoj lokalne zajednice, te će se značajno povećati stvaranje novih vrijednosti kroz povećanje industrijskih potencijala.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti