Potpisan ugovor o saradnji Udruženja "Naša realnosta" i Interex-a: Promicanje filantropije i pomoći najugroženijim slojevima bh. društva

20.10.2009. 15:31 / Izvor: eKapija.ba

U Sarajevu je potpisan Ugovor o saradnji između francuske kompanije Interex i Udruženja "Naša realnost". Svi koji prate rad i emitovanje humano-dokumentarnog serijala "Naša realnost", koje producira Udruženje Naša realnost znaju da je osnovna svrha postojanja transparentna humanost kroz promociju činjenja dobra i konstantno pomaganje građanima BiH slabijeg imovinskog stanja. Nažalost, situacija u našoj zemlji kao i sveprisutna ekonomska kriza čini da je sve više onih kojima je pomoć potrebna.

Time je još značajnija činjenica da i veliki poslovni sistemi prepoznaju sebe kao nekoga ko može i što je najvažnije želi pomoći. Francuska kompanija Interex se pridružila našem projektu i u narednih 12 mjeseci će intenzivno pomagati naše humane aktivnosti.

"Mi smo svjesni potrebe da pomognemo svim građanima Bosne i Hercegovine čija je egzistencija ugrožena. Nadamo se da ćemo kroz aktivnosti `Naše Realnosti` pomoći barem onim najugroženijim, kao što se nadam da će približavanjem ove lijepe zemlje evropskim integracijama standard njenih građana biti na mnogo višem nivou od sadašnjeg, jer je Bosna i Hercegovina zemlja velikih poslovnih potencijala", kazao je ovim povodom Sebastien Morioux, direktor Interex-a u BiH.

Predstavnica Udruženja Naša realnost, Nataša Vidaković, naglasila je da je Interex prepoznao vrijednost medijskog projekta "Naša realnost" i kao socijalno osjetljiva i društveno odgovorna kompanija uključio se u promicanje filantropije i pomoći najugroženijim slojevima bh. društva.

Udruženje Naša realnost punih pet godina realizira Projekat TV emisije "Naša realnost" pokazujući pozitivne pomake u društvu u oba entiteta i prikazujući humanije i dobro lice BiH kroz pružanje pomoći porodicama u stanju socijalne potrebe. Sa sloganom da "u slozi snažnih pojedinaca počiva snaga koja pokreće dobro" podstičemo i populariziramo činjenje dobra, motivirajući one koji mogu i hoće da pomognu onima kojima pomoć treba, navodi se u saopćenju Udruženja.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti