Potpisan ugovor o saradnji WAFA-e i FENA-e

29.03.2016. 08:23 / Izvor: Fena

Borić je nakon potpisivanja ugovora kazao da je saradnja s agencijom WAFA bitan nastavak FENA-inih aktivnosti na povezivanju s agencijama iz regije i svijeta.

Predsjednik Upravnog odbora Palestinske novinske agencije WAFA i generalni supervizor PBC (Palestinian Broadcasting Corporation) Ahmed Assaf i direktor Federalne novinske agencije (FENA) Faruk Borić potpisali su jučer u Sarajevu ugovor o saradnji agencija WAFA i FENA.

Borić je nakon potpisivanja ugovora kazao da je saradnja s agencijom WAFA bitan nastavak FENA-inih aktivnosti na povezivanju s agencijama iz regije i svijeta. Naveo je da će omogućiti javnosti u dvije države kvalitetniji uvid u sva dešavanja.

- Bilateralna saradnja FENA-e i WAFA-e predstavlja za nas čast i veliko zadovoljstvo s obzirom na prijateljske odnose između naroda Palestine i BiH - kazao je Borić. 

Nakon ovog ugovora, po njegovim riječima, javnost u BiH će imati priliku da iz prve ruke bude informirana o svakodnevnim dešavanjima u Palestini.

- Pored toga naša je intencija da događaji iz Palestine iz oblasti kulture, ekonomije, društva u cjelini, umjetnosti i veze između dvije države također budu zastupljeni u Feninom servisu kako bi se i na ovaj način, kako je jučer kazao i Assaf po dolasku u Sarajevo, doprinijelo unapređenju sveukupnih odnosa BiH i Palestine - dodao je Borić.

Potpisnici ugovora posebno su izrazili zahvalnost ambasadoru Palestine u BiH Rezequ Namoori koji je posredovao u kontaktima WAFA-e i FENA-e.

Assaf je kazao da potpisivanje ovog ugovora dolazi u okvir  nastojanja da se prodube odnosi između BiH i Palestine.

- Ovo svakako nije prvi put da se uspostavljaju odnosi između BiH i Palestine. Mi imamo dugu historiju dobrih prijateljskih odnosa i ovo je prilika da se saradnja proširi i uspostavi i u drugima oblastima - naglasio je Assaf. 

Assaf se jučer susreo s reisu-l-ulemom lslamske zajednice u BiH Huseinom ef. Kavazovićem, posjetio Federalnu novinsku agenciju i održao predavanje na Odsjeku za žurnalistiku/komunikologiju na Fakultetu političkih nauka.

Tokom trodnevnog boravka u Sarajevu Assaf će se susresti s visokim zvaničnicima u BiH.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti