Potpisan Ugovor o zakupu lokacije - skladišta pogonskog goriva "Pasci"

03.09.2014. 09:25 / Izvor: eKapija.ba
Potpisan Ugovor o zakupu lokacije - skladišta pogonskog goriva 'Pasci'

U prostorijama Općine Živinice je potpisan Ugovor o zakupu lokacije - skladišta pogonskog goriva "Pasci", kojeg su potpisali Općinski načelnik Hasan Muratović i direktor firme "Kemokop" d.o.o. Tuzla Srećko Lovrić.

U prostorijama Općine Živinice prije nekoliko dana je potpisan Ugovor o zakupu lokacije - skladišta pogonskog goriva „Pasci“, kojeg su potpisali Općinski načelnik Hasan Muratović i direktor firme "Kemokop" d.o.o. Tuzla Srećko Lovrić.

Općina Živinice nakon što je dobila saglasnost od Federalne vlade te provođenja cjelokupne zakonske procedure za davanje ovog prostora u zakup, kao najpovoljnijeg ponuđača izabrala firmu "Kemokop" d.o.o. Tuzla, te dala u zakup lokaciju/pripadajuće skladišne i pomoćne prostore, uređeni plato i neuređeno zemljište, koje će izabrana firma koristiti za obavljanje registrovanih djelatnosti.

"Općina Živinice nastavlja sa stavljanjem svih resursa u funkciju razvoja, dakle mi sve što imamo na raspolaganju kao neikorišteno i zapušteno privodimo svojoj namjeni i stavljamo u funkciju razvoja. Nama je federalna Vlada vratila dosta imovine bivših oružanih snaga, i evo danas smo potpisali ugovore sa firmom 'Kemokop' kojoj iznajmljujemo nekadašnje aerodromsko skladište kerozina koje je nakon predaje od strane vojske u devastiranom i zapuštenom stanju. Konačno se našla firma koja će i to da stavi u funkciju. Biće zaposleno između 15 do 20 ljudi. Općina će primati naknadu za to i jednostavno to neće više biti leglo zmija i miševa nego će vrlo brzo postati uređen objekat za primjer koji će zapošljavati nove ljude i koji će doprinijeti razvoju naše lokalne zajednice", rekao je načelnik Općine Živinice Hasan Muratović.

Direktor firme "Kemokop"Srećko Lovrić istakao je zadovoljstvo zbog potpisivanja Ugovora te ovom prilikom istakao:

"Drago mi je što smo okončali sa pregovorima i da je skladište dato na upravljanje lokalnoj zajednici. Mi ćemo uložiti sve napore da to privedemo svrsi, da stavimo u funkciju i da to bude jedan pozitivan primjer zapošljavanja radnika, a ujedno i da 'Kemokop' obavlja svoje poslove", istakao je direktor Srećko Lovrić.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti