Potpisan ugovor za dogradnju petlje Šićki Brod kod Tuzle - Ugovorena vrijednost radova veća od 6,4 mil. KM

19.03.2010. 17:04 / Izvor: Fena
Potpisan ugovor za dogradnju petlje Šićki Brod kod Tuzle - Ugovorena vrijednost radova veća od 6,4 mil. KM

U zgradi Vlade Tuzlanskog kantona 19. marta je potpisan ugovor za dogradnju petlje Šićki Brod između JP Direkcije cesta FBiH i zajedničkog poduzetništva Integral inžinjering Laktaši, CPM BH Lukavac i Reweus d.o.o. Lukavac.

Potpisivanju ugovora prisustvovali su predstavnici Ministarstva prometa i komunikacija FBiH, premijer Tuzlanskog kantona Enes Mujić i članovi Uprave JP Direkcije cesta FBiH.

Ugovorena vrijednost radova je 6.471.733,42 KM. Nadzor na izvođenju radova obavljat će Konzorcij Zavoda za saobraćaj GAF Sarajevo i Divel Sarajevo, a vrijednost tog ugovora je 170.466 KM, kaže se u saopćenju Direkcije cesta FBiH.

Radovi će se izvoditi planski, bez obustave prometa, i uz prethodnu izradu projekta odvijanja prometa u toku izvođenja radova.

Planirani rok izvođenja radova je 240 dana, a počet će čim se steknu za to potrebni uvjeti.

Radovi podrazumijevaju kompletiranje petlje u Šićkom Brodu. Bit će izgrađena četiri nova mosta i rekonstruirano pet mostova i kompletirana dva nova kraka petlji i to: Tuzla – Orašje i Sarajevo – Doboj.

U okviru ovog projekta, kako ističu iz Direkcije cesta FBiH, kompletirat će se zatvoreni sistem odvodnje površinske vode s kolovoza do separatora i dalje do recipijenta. U okviru projekta izvest će se i svi radovi na rasvjeti petlje.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti