Potpisan ugovor za izradu Prostornog plana za područje na koridoru Vc

06.10.2008. 14:13 / Izvor: Vlada FBiH
Potpisan ugovor za izradu Prostornog plana za područje na koridoru Vc

Federalni ministar prostornog uređenja mr. sc. Salko Obhođaš potpisao je Ugovor za pripremu i izradu Prostornog plana područja posebnih obilježja od značaja za Federaciju Bosne i Hercegovine "Autocesta na Koridoru Vc" sa nosiocem izrade Plana, Konzorcijem, koji čine IPSA d.d. Sarajevo, Urbanistički zavod BiH Sarajevo i ECO-Plan Mostar. U ime Konzorcija Ugovor je potpisao prof. dr. Ešref Gaćanin, direktor IPSE d.d. Sarajevo. Ugovor je potpisan nakon provedene procedure Javnog poziva putem otvorenog postupka.

Koridor Vc je dio Pan-Evropske transportne mreže koju su prihvatile sve zainteresirane države na Helsinškoj konferenciji, održanoj 1997. godine kada je usvojena Helsinška deklaracija koja predviđa potrebu za još 10 dodatnih Pan-Evropskih koridora i njihovih ogranaka.

Izradom Prostornog plana područja posebnih obilježja od značaja za Federaciju Bosne i Hercegovine "Autocesta na Koridoru Vc" utvrdit će se obuhvat područja posebnih obilježja od značaja za Federaciju Bosne i Hercegovine autoceste kroz Federaciju Bosne i Hercegovine čime će se ostvariti pretpostavke za izdavanje urbanističke, građevinske i upotrebne dozvole za Autocestu na Koridoru Vc. Područje koje će obuhvatati Autocestu na Koridoru Vc proglašeno je područjem posebnih obilježja od značaja za Federaciju Bosne i Hercegovine. Priprema i izrada Prostornog plana područja posebnih obilježja od značaja za Federaciju Bosne i Hercegovine.

"Autocesta na Koridoru Vc" obuhvata dvije faze i to priprema i izrada prostorne osnove, sa opštim i posebnim ciljevima prostornog uređenja i razvoja i izradu prednacrta, nacrta i prijedloga Prostornog plana "Autocesta na Koridoru Vc".

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti