Vijesti

Potpisani ugovori između KTK Visoko i Preventa BH - Za Tehničko-tehnološku cjelinu za preradu kože i krzna u Topuzovom polju Prevent BH će platiti 6,3 mil. KM

24.07.2009. 14:55 / Izvor: Fena

Predstavnici KTK Visoko i firme Prevent BH potpisali su 24. jula 2009. godine u Agenciji za privatizaciju u FBiH dva kupoprodajna ugovora.

Predmeti kupoprodaje su dvije tehničko-tehnološke cjeline i to za preradu kože i krzna u Topuzovom polju i proizvodnju obuće u Goruši, oba u vlasništvu KTK Visoko.

Prevent BH se ugovorom obavezao da će za Tehničko-tehnološku cjelinu za preradu kože i krzna u Topuzovom polju platiti kuproprodajnu cijenu od 6,3 miliona KM, preuzeti i zaposliti 245 radnika te u 36 mjeseci investirati četiri miliona KM u renoviranje objekta, saniranje i nabavku opreme.

Za Tehničko-tehološku cjelinu za proizvodnju obuće Goruša kupac će platiti 2,3 miliona KM, preuzet će i zaposliti 211 radnika te investirati, u narednih 36 mjeseci, milion KM.

Ugovori stupaju na snagu sedam dana od dana skidanja hipoteke s predmeta prodaje, saopćeno je iz Agencije za privatizaciju u FBiH.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti