Potpisani ugovori o implementaciji odobrenih sredstava ugostiteljima SBK-a

18.05.2021. 14:21 / Izvor: Fena
Potpisani ugovori o implementaciji odobrenih sredstava ugostiteljima SBK-a

Shodno odluci Vlade Srednjobosanskog kantona o usvajanju Programa korištenja doniranih sredstava sa kriterijima raspodjele sredstava neplaniranih u kantonalnom budžetu za 2021.godinu.

Shodno odluci Vlade Srednjobosanskog kantona o usvajanju Programa korištenja doniranih sredstava sa kriterijima raspodjele sredstava neplaniranih u kantonalnom budžetu za 2021.godinu i provedenom javnom pozivu, ministar privrede tog kantona danas je u svom kabinetu upriličio potpisivanje ugovora o implementaciji odobrenih sredstava sa subjektima koji se bave djelatnošću ugostiteljstva, a koji su u svojoj aplikaciji imali najviše uposlenih.

Riječ je o privrednim subjektima "Bajra" d.o.o. Travnik, ćevabdžinica "Hari" Travnik i "Fehro" d.o.o. Busovača.

Potpisivanje ugovora o implementaciji odobrenih sredstava s ostalim privrednim subjektima zakazano je u općinama u kojima oni egzistiraju, a po ranije utvrđenom planu, saopćili su iz Vlade Srednjobosanskog kantona.

Ministarstvo privrede, kako je navedeno, nastavit će s aktivnostima realizacije programa koji su direktna podrška očuvanju i unapređenju privrede Srednjobosanskog kantona, s posebnim akcentom na održavanje zaposlenosti.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti