Potpisani ugovori o sufinansiranju projekata zaštite okolice

26.06.2014. 08:38 / Izvor: eKapija.ba
Potpisani ugovori o sufinansiranju projekata zaštite okolice

Ukupna vrijednost ugovora za privredna društava u privatnom vlasništvu koja imaju sjedište, obavljaju djelatnost i realiziraju projekte na području Tuzlanskog kantona.

Predstavnici uduženja građana, javnih preduzeća i privrednih društava u privatnom vlasništvu jučer su u Ministarstvu prostornog uređenja i zaštite okolice Tuzlanskog kantona potpisali ugovore o dodjeli sredstava za sufinansiranje projekata iz oblasti zaštite okolice. Radi se namjenski prikupljenim sredstvima u Budžet Tuzlanskog kantona čija je namjena i trošenje unaprijed definisano Zakonom o Fondu za zaštitu okoliša FBiH.

"Sredstva koja danas smo u prilici da dodjelimo privrednim subjektima i nevladinim organizacijama, nisu dovoljna da pokriju troškove projekata sa kojim su aplicirali, ali vjerujem da će im u svakom slučaju pomoći da, uz podršku iz drugih izvora finansiranja i iz ličnih sredstava realiziraju projekte i naš okoliš učine što ljepšim“, rekao je ministar prostornog uređenja i zaštite okolice Zvjezdan Karadžin, ističući tešku finansijsku situaciju u kojoj se nalazi naš kanton i nadu da će naredne godine situacija u Kantonu, a time i u ovom segmentu biti povoljnija.

Ukupna vrijednost ugovora za privredna društava u privatnom vlasništvu koja imaju sjedište, obavljaju djelatnost i realiziraju projekte na području Tuzlanskog kantona, a koja su kandidovala projekte iz oblasti zaštite okolice radi dodjele sredstava, iznosi 250.000,00 KM.

"Radi se o uspješnim privrednim subjektima sa područja našeg kantona, koji svojim radom i privređivanjem uplaćuju sredstva u ovaj fond, a osim podrške kvalitetnim projektima, koji unaprijeđuju našu životnu okolicu, ovo je i način da pomognemo poslovanje i dalji razvoj naše privrede“, riječi su ministra Karadžina.

Također,  ugovore u ukupnoj vrijednosti 149.949,00 KM potpisala su i javna preduzeća koja imaju sjedište, obavljaju djelatnost i realiziraju projekte na području Tuzlanskog kantona. Za podršku projekata međuopćinskog upravljanja otpadom odobreno je ukupno 124.700,00 KM, a za 29 uduženja ukupna vrijednost ugovora iznosi 74.999,00 KM.

 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti