Potpisani ugovori vrijedni više od pola miliona KM

16.07.2015. 16:24 / Izvor: Akta.ba
Potpisani ugovori vrijedni više od pola miliona KM

Ugovori vrijedni 504.000 KM potpisani su danas u opštini Kozarska Dubica, a odnose se na nabavku opreme za održavanje vodovodnog sistema.

Potpisivanje ugovora vrijednih 504.000 KM koji se odnose se na nabavku opreme za održavanje vodovodnog sistema održano je jučer u Kozarskoj Dubici. 

Ugovori se odnose na nabavku razne vrste opreme za preduzeće Vodovod a. d. Kozarska Dubica, a sve u okviru projekta Izgradnja vodovodnog sistema sa vodocrpilišta u Komlencu.

Ovo je prvi dio druge faze radova, a koji između ostalog podrazumijeva nabavuku ove opreme i radove na rekonstrukciji gradske vodovodne mreže.

"Radi se o specifičnoj opremi. Nakon sprovedene tenderske procedure izabrana su tri najpovoljnija dobavljača. Rok za implementaciju ovih aktivnosti je 45 dana od dana potpisivanja ugovora", rekao je načelnik Opštine Kozarska Dubica Mile Zlojutro nakon potpisivanja ugovora.

Nakon predviđenog roka koji je definisan ugovorom izvršiće se nabavka kombinovane mašine za utovar i kopanje, satova sa daljinskim očitavanjem potrošnje, prateće opreme i opreme za detekciju kvarova na vodovodnoj mreži.

"Kako se radi o respektabilnim firmama koje su prošle prilično rigorozne uslove tendera nadam se da ćemo bez problema u vrlo kratkom roku završiti", naglasio je Zlojutro.

Vladimir Spajić, direktor firme Teikom BiH iz Sarajeva, je izrazio zadovoljstvo što će učestvovati u realizaciji ovog projekta.

"Izabrani smo kao najpovoljniji ponuđač za nabavku kombinovane mašine, koja će služiti kao utovarivač i rovokopač, a koja je namjenjena za popravke vodovodne mreže i kompletnog vodovodnog sistema u opštini Kozarska Dubica", rekao je Spajić.

Srećko Oroz, direktor firme Agra trgovina iz Zagreba, je rekao da su potpisali ugovor za nabavku opreme za otklanjanje i otkrivanje kvarova na vodovodnoj mreži i isto tako za pronalaženje kvarova na kanalizacionoj mreži.

Preduzeće Interkont kmerc iz Banjaluke potpisalo je ugovor za nabavku opreme za daljinsko očitavanje potrošnje vode.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti