Potpredsjednik Republike Turske Fuat Oktay dolazi na 10. Sarajevo Business Forum

Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Potpredsjednik Republike Turske Fuat Oktay dolazi na 10. Sarajevo Business Forum

16.04.2019. 14:47 / Izvor: Akta.ba

Potpredsjednik Republike Turske Fuat Oktay potvrdio je dolazak na 10. Sarajevo Business Forum. Sa zamjenikom turskog predsjednika Recepa Tayyip Erdoğana na 10. Sarajevo Business Forum dolazi i velika delegacija iz ove zemlje.

Diplomirao je menadžmet na Univerzitet Çukurova, a  magistrio na Wayne State University u Sjedinjenim Američkim Državama, biznis i proizvodni inžinjering, gdje je također doktorirao  industrijski inžinjering. Obnašo je vrlo važne funkcije u akademskoj zajednice gdje je, između ostalog bio i zamjenik dekana Beykent Univerziteta. Osim u akademskoj zajednici bio je  angažovan i kao konsultant i savjetnik kako za državne tako i privatne kompanije. Također, bio je  angažovan na brojnim razvojnim projektima u okviru Turkish Airlinesa.

Sarajevo Business Forum desetu godinu zaredom organizira BBI banka u saradnji sa Islamskom razvojnom bankom (IDB) i drugim partnerima, a pod pokroviteljstvom Predsjedništva Bosne i Hercegovine. Trodnevna poslovno - investicijska konferencija održat će se od 17. do. 19. aprila 2019. godine u glavnom gradu BiH. Sve informacije i online registracija učesnika dostupne su putem stranice https://sarajevobusinessforum.com/.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Vijesti