Potrebni eksperti za pripremu izvještaja o iseljeništvu i razvoju turizma u BiH

31.08.2019. 07:53 / Izvor: Oslobođenje
Potrebni eksperti za pripremu izvještaja o iseljeništvu i razvoju turizma u BiH

Ministarstvo je izrazilo potrebu za angažmanom stručnog konsultanta, eksperta u oblasti ekonomije / turizma, koji će pripremiti Izvještaj o ulozi i potencijalima iseljeništva u razvoju turizma u BiH, s fokusom na lokalni nivo.

Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine objavljuje Javni poziv za angažman eksperta u oblasti ekonomije/turizma za pripremu izvještaja Uloga i potencijali iseljeništva u razvoju turizma u BiH.

Ministarstvo ima namjeru da pokrene inicijativu na vezivanju iseljeništva i razvoja turizma na lokalnom nivou, odnosno da pruži podršku jedinicama lokalne samouprave s kojima ima potpisane memorandume o saradnji, kao i iseljeništvu, da kroz međusobnu saradnju unaprijede razvoj lokalnog turizma.

U tom smislu, Ministarstvo izražava potrebu za angažmanom stručnog konsultanta, eksperta u oblasti ekonomije / turizma, koji će pripremiti Izvještaj o ulozi i potencijalima iseljeništva u razvoju turizma u BiH, s fokusom na lokalni nivo.

Izvještaj će služiti Ministarstvu za definiranje konkretnih aktivnosti na podršci uključivanju iseljeništva u razvoj lokalnog turizma.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti