al
Potrebno povećati hotelske kapacitete u Sarajevu

Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Potrebno povećati hotelske kapacitete u Sarajevu

05.01.2019. 08:42 / Izvor: Akta.ba

Svi hotelski kapaciteti u glavnom gradu Bosne i Hercegovine bili su popunjeni tokom proteklih praznika, ali i u danima prije njih, a Sarajevo je privuklo desetine hiljada turista iz Evrope, s Balkana i s Bliskog istoka, istaknuto je na sastanku gradonačelnika Abdulaha Skake sa čelnim ljudima najvećih hotela u Sarajevu.

Također, navedeno je da se očekuje da će zvanični podaci potvrditi da je 2018. bila turistički najuspješnija u pogledu broja turista i noćenja.

Gradonačelnik je organizirao sastanak sa nekim od ključnih ljudi zaslužnih za razvoj turizma i hotelijerstva u Sarajevu, kako bi razmotrili rezultate i efekte promocije glavnog grada u najpoželjniju novogodišnju destinaciju u regiji. Razgovarano je o mogućnostima unaprjeđenja ponude, širenja smještajnih kapaciteta i ulozi Grada Sarajeva u stvaranju povoljnijih uvjeta za snažnije ekonomske efekte i razvoj.

Gosti su konstatirali da su brojne aktivnosti koje Grad poduzima pozitivno doprinijele njihovom poslovanju i turističkom rastu u BiH.

Naveli su kako očekuju snažniji angažman i viših nivoa vlasti u budućnosti, te potvrdili da su spremni intenzivirati saradnju sa glavnim gradom BiH. To se posebno odnosi na predstojeće velike događaje u Sarajevu kao što je Evropski olimpijski festival mladih EYOF početkom idućeg mjeseca, saopćeno je iz Grada Sarajeva.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Vijesti