Potvrđena optužnica protiv devet osoba u Slučaju Energopetrol

21.03.2014. 15:49 / Izvor: Fena
Potvrđena optužnica protiv devet osoba u Slučaju Energopetrol

​Općinski sud Sarajevo potvrdio je danas optužnicu protiv devet osoba koje se terete za krivična djela - sklapanje štetnog ugovora, pomaganje pri sklapanju štetnog ugovora te nesavjestan rad u službi, a u vezi s postupkom dokapitalizacije kompanije Energopetrol d.d. Sarajevo.

Općinski sud Sarajevo potvrdio je danas optužnicu protiv devet osoba koje se terete za krivična djela - sklapanje štetnog ugovora, pomaganje pri sklapanju štetnog ugovora te nesavjestan rad u službi, a u vezi s postupkom dokapitalizacije kompanije Energopetrol d.d. Sarajevo.

Ovo je za Agenciju Fena potvrdio glasnogovornik Kantonalnog tužiteljstva Sarajevo  Alem Hamzić, navodeći da su u ovom predmetu optuženi članovi Komisije za dokapitalizaciju Energopetrola - Kasema Ćatović (predsjednica Komisije), Ahmed Žilić, Mirko Puljić, Sead Kreso, Safet Proho, Anka Šešlija i Alma Haseta, te bivši izvršni direktor općih poslova i direktor Energopetrola Namik Bušatlić, kao i Nedžad Branković, bivši premijer Federacije BiH i federalni ministar prometa i komunikacija.

Prema optužnici koju je podiglo Kantonalno tužiteljstvo Sarajevo, optuženi se terete da su pričinili štetu u iznosu većem od 32 miliona KM za kompaniju Energopetrol d.d. Sarajevo i Federaciju BiH.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti