Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Potvrđeno održavanje međunarodnog sajma ekologije "EKOBIS"

07.05.2021. 13:36 / Izvor: Akta.ba

Predstavnici Privredne komore Unsko-sanskog kantona (USK) danas su zvanično potvrdili održavanje ovogodišnjeg međunarodnog sajma ekologije "EKOBIS 2021". Na prvom radnom sastanku Organizacionog odbora najavljeno je kako će 18. izdanje međunarodnog sajma ekologije trajati od 9. do 12. septembra u rekonstruiranoj sportskoj dvorani "Luke" u Bihaću.

"Važno je napomenuti da će sve biti u skladu s propisanim epidemiološkim mjerama, a obnovljena dvorana će nam omogućiti kompaktan i adekvatan prostor. Očekujemo između 250 i 300 izlagača, što je neka standardna brojka našeg sajma. Pored domaćih izlagača i partnera, svoje prisustvo su nam potvrdili i gosti iz Slovenije, Hrvatske i Srbije. Naravno, mnogo toga će zavisiti od tadašnje zdravstveno - epidemiološke situacije. Međutim, mi smo optimistični", kazao je predsjednik Privredne komore USK Enes Ružnić.

Ove godine u okviru "EKOBIS-a" organizirat će se i Sajam turizma "Ekotour", kao i Sajam obrta i starih zanata.

"To su novine koje smo željeli realizirati još prošle godine, ali smo bili spriječeni zbog otkazivanja kompletne manifestacije. Ideja je da ove sajmove nekoliko godina organiziramo u okviru našeg "EKOBIS-a", kako bismo ih vremenom brendirali i omogućili njihovo samostalno održavanje", dodao je Ružnić.

Kao i prethodnih godina, međunarodni sajam ekologije u Bihaću podržat će Vlada Federacije Bosne i Hercegovine, kao i Kantonalna vlada i Grad Bihać.

"Doprinos i pomoć Federalnog ministarstva vodoprivrede, poljoprivrede i šumarstva, te Agencije za vodno područje rijeke Save su neupitni. Uvijek smo tu kako bismo pomogli organizaciju i rast ovakvih manifestacija, na kojima prezentiramo sve naše potencijale i vrijednosti", riječi su člana Organizacionog odbora ispred Agencije za vodno područje rijeke Save Fuada Mujagića.

Tema ovogodišnjeg "EKOBIS-a" je elektromobilnost, tako da će se na 18. sajamskom izdanju posebna pažnja usmjeriti na prezentaciju i promociju hibridnih električnih automobila, odnosno njihove prednosti u očuvanju okoliša.

PODIJELI:

TAGOVI:

EKOBIS

sajam ekologije

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti