Vijesti

Povećana eksponiranost Bosnalijeka prema međunarodnim investitorima

02.12.2009. 16:00 / Izvor: eKapija.ba

Uprava Bosnalijeka d.d. pozdravlja početak trgovanja BATX (Bosnian Traded Index) na Bečkoj berzi, na koju je pored 5 najlikvidnijih kompanija sa bh. berzi uvršten i Bosnalijek. Saradnja Bečke, Banjalučke i Sarajevske berze svakako će uticati na povećanje prepoznatljivosti bh. berzi, ali i kompanija sa čijim se vrijednosnim papirima na pomenutim berzama trguje.

Bosnalijek će nastaviti da putem transparentnog izvještavanja o poslovanju, uz poštivanje pravila dobrih korporativnih praksi, doprinese razvoju BATX-a i učini bh. tržište kapitala atraktivnijm za investitore.

U skladu s tim, Bosnalijek je na dijelu svoje web stranice za Investitore od 1.12.2009. godine, inkorporirao dio dokumenata koji su definisani Kodeksom korporativnog upravljanja SASE-a, a koji je usklađen sa praksama korporativnog upravljanja na razvijenim tržištima kapitala.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti