Povodom 25. rođendana kompanija R&S na Bjelašnici i Igmanu zasadila 2.500 sadnica drveća

22.04.2021. 10:14 / Izvor: Akta.ba
Povodom 25. rođendana kompanija R&S na Bjelašnici i Igmanu zasadila 2.500 sadnica drveća

Povodom 25. rođendana kompanija R&S na Bjelašnici i Igmanu zasadila 2.500 sadnica drveća.

Kompanija R&S d.o.o. Sarajevo, distributer i uvoznik kancelarijskog i promotivnog materijala, uredskog  namještaja, sredstava za čišćenje, zaštitne, medicinske i IT opreme, ovih dana obilježava 25 godina postojanja i odgovornog poslovanja, tokom kojih je od male porodične firme izrasla u jednog od lidera u svojoj branši. 

Povodom ovog značajnog jubileja, u saradnji s preduzećem Sarajevo šume, R&S je realizirao akciju Drvo od papiraposadivši za svaku godinu poslovanja po 100 sadnica drveća na obroncima Bjelašnice i Igmana. 

"Akcija sadnje drveća, jednog od najvažnijih prirodnih resursa na Planeti, za nas ima dvostruki značaj. Prije 25 godina, kada smo počeli s prodajom kancelarijskog materijala, papir je bio prvi, a potom najznačajniji i najprodavaniji proizvod u našoj ponudi, zahvaljujući kojem smo dobrim dijelom dalje rasli i razvijali se u kompaniju koja danas nudi više od 20.000 artikala. Stoga je akcija Drvo od papirasvojevrsno vraćanje „duga prirodi“ iz koje je papir potekao. Danas slavimo i Dan planete Zemlje i sadnja drveća je još jedan gest naše kontinuirane posvećenosti društveno odgovornom poslovanju, ulaganju u budućnost i nastojanju da se kao kompanija s posebnom pažnjom odnosimo prema zajednici u kojoj poslujemo", kazao je Kemal Selmanagić, direktor kompanije R&S. 

Šume imaju nemjerljiv doprinos za opstanak života na Zemlji. One predstavljaju važan resurs za ublažavanje globalnog zagrijavanja, o čijim posljedicama se u javnosti sve češće govori. Zbog toga ovakve akcije imaju višestruki značaj. 

"U okviru akcije Drvo od papirana Bjelašnici i Igmanu će biti zasađeno ukupno 2.500 sadnica smrče (Picea abies Karst.) Na ovaj način kompanija R&S je mnogo doprinijela obnavljanju šumskog fonda, proizvodnji kisika, zaštiti voda i zemljišta od erozija", istakao je Kemal Kapetanović, predstavnik KJP "Sarajevo-šume" d.o.o.

Akcija Drvo od papira je prva u  nizu slavljeničkih aktivnosti kompanije R&S. Uskoro slijedi još iznenađenja za dugogodišnje partnere i kupce. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti