PoWER Projekat: U toku poziv za dostavljanje rješenja

19.02.2019. 12:53 / Izvor: Akta.ba
PoWER Projekat: U toku poziv za dostavljanje rješenja

Predložena rješenja će biti podvrgnuta evaluaciji u dva koraka, nacionalnom i transnacionalnom.

U okviru projekta PoWER (Ports as driving Wheels of Entrepreneurial Realm) "Luke kao pokretački mehanizmi preduzetništva, PoWER", u kojem učestvuje i CETEOR, je u toku poziv za dostavljanje rješenja koji će biti otvoren do 04. marta 2019. godine.

Ovim pozivom PoWER ima za cilj da uključi preduzeća, mala i srednja preduzeća, profesionalce i istraživače širom Jadransko-jonskog područja u pronalaženje novih rješenja i patenata (proizvoda, usluga, poslovnih modela i tehnologija) koji se bave energerski orijentisanim potrebama identifikovanim ovim projektom.

Predložena rješenja će biti podvrgnuta evaluaciji u dva koraka, nacionalnom i transnacionalnom. Pobjedničko rješenje konkursa biće uključeno u bazu podataka projektne platforme, a pobjednici će imati prilike da učestvuju u događajima umrežavanja u okviru projekta PoWER, gdje će imati priliku da povećaju svoju vidljivost na evropskom nivou i pronađu konkretne poslovne prilike.

Detaljnije informacije o Pozivu za dostavljanje rješenja, Priručnik za poziv i Listu identifikovanih potreba, možete pronaći na platformi projekta.

O projektu

PoWER (Ports as driving Wheels of Entrepreneurial Realm) projekat je finansiran od Interreg Adrion Programa

Vodeći partner je National Research Council Construction Technologies Institute (Italija) a ostali partneri su CNA (Italija), RDA Porin (Hrvatska), CERTH (Grčka), CCI THESPROT IA (Grčka), FEP (Srbija), CDI (Albanija), Općina Drač (Albanija) i CETEOR doo (Bosna i Hercegovina). Pridruženi partner iz Bosne i Hercegovine je Luka Brčko. 

Cilj projekta PoWER je podrška transformacije luka u inovacione habove (inovation hubs) koji trebaju da iskoriste svoje preduzetničke potencijale u poređenju sa drugim vidovima transporta. U okviru projekta ukupno šest studija slučaja (šest luka) će biti obrađeno kroz originalni pristup koji podrazumijeva analizu potencijala za EE i OIE, unaprijeđenje IT rješenja i sl.

Izlazi projekta su:

Jedinstvena PoWER metodologija kojom će se nastojati ubrzati saradnja preduzeća i istraživački instituta

Uspostava mreže inovacionih habova (Innovation Hubs Network – IHN)

IHN strategija za evoluciju luka u inovativne habove koja će biti podržana ICT platformom

Projekat se implementira u periodu1.1.2018 – 31.12.2019.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti