Pozitivni rezultati Interšpeda povećali vrijednost dionica šest puta

28.01.2008. 09:28 / Izvor: Fena
Pozitivni rezultati Interšpeda povećali vrijednost dionica šest puta

Kompanija Interšped d.d. Sarajevo je u prošloj godini ostvarila prihod od 3,5 miliona KM.

"Dobar finansijski rezultat i stabilno poslovanje osigurali su visoku vrijednost dionica kompanije, koje su u zadnje dvije godine porasle šest puta, izjavio je Feni direktor Interšpeda Hasib Salkić, dodavši kako se tržišno Interšped može smatrati liderom u logističkoj djelatnosti u Bosni i Hercegovini, sa značajnim iskoracima na regionalnom tržištu.

Putem servisiranja bh. izvoznih kompanija, Interšped razvija svoje logističke kapacitete u zemljama Magreba (posebno u Libiji), zatim u Keniji i Sudanu, te na dalekom istoku: Maleziji, Pakistanu, Indoneziji, Filipinima.

Prema Salkićevim riječima Marketing plan za 2008. godinu osigurat će daljnje unaprijeđenje logističkih kapaciteta Interšpeda.

Poseban napredak očekuje se u organizaciji transporta masovnih tereta rijekama Savom i Dunavom, a preko luka Brčko, Osijek i Vukovar.

Cilj Interšpeda je također unapređenje usluga u banjalučkoj regiji, i to u oblasti carinjenja roba, transportno-skladišnih aktivnosti i zbirnog transporta.

Salkić također ističe kako je atraktivna i nova ponuda Interšpeda u 2008. godini - transport zbirnih kontejnerskih pošiljka, posebno za robe iz: Kine, Indije, Argentine i drugih zemalja.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti