Poziv bh. kompanijama za učešće na sajmu Hannover Fair 2012

10.11.2011. 10:15 / Izvor: eKapija.ba
Poziv bh. kompanijama za učešće na sajmu Hannover Fair 2012

Vanjskotrgovinska komora BiH uputila je poziv bh. kompanijama za zajednički nastup na sajmu Hannover Fair - najvećem Međunarodnom sajmu industrijskih tehnologija u svijetu, koji će biti održan u Hanoveru (Njemačka) od 23. do 27 aprila naredne godine.

Poziv za prijavu je otvoren do 23. novembra, a Vanjskotrgovinska komora BiH ovaj projekt provodi u partnerstvu sa USAID-Sida FIRMA projektom i Švicarskim programom za promociju uvoza u EU (SIPPO).

U Komori ističu da je broj bh. firmi koje će nastupiti na zajedničkom štandu ograničen (šest) te da će organizacioni tim do kraja ove godine posjetiti prijavljene kompanije i izvršiti selekciju u skladu sa određenim kriterijima.

Osnovni kriteriji za bh. kompanije koje žele izlagati na spomenutom sajmu su da su iz domena metaloprerađivačke, mašinske i elektro-industrije, da imaju iskustvo u izvoznim poslovima, da su strateški opredijeljene za izvoz na tržište EU te da imaju adekvatan kvalitet proizvoda i potrebne certifikate.

Iz Vanjskotrgovinske komore napominju da kompanije koje su izlagale na zajedničkom štandu BiH na prošlom sajmu Hannover Fair neće morati ponovo prolaziti kroz proces selekcije te da će ih njihova prijava automatski svrstati u potencijalne izlagače štanda Bosne i Hercegovine.

Na Hannover Fair 2011. izlagali su "Inox Ajanović“ iz Tešnja, "FEMETALL“ iz Zenice, "Metalna industrija Prijedor“ - MIP, "Topling“ iz Prnjavora, "TT Kabeli“ iz Širokog Brijega i "Širbegović“ iz Gračanice.

Ukupna površina štanda Bosne i Hercegovine na sajmu Hannover Fair 2012. je 66 m2 i nalazi se uz kolektivni štand SIPPO-a.

eKapija.ba/FENA

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti