Poziv medicinarima: Alukönigstahl BiH besplatno nudi svoje zaštitne vizire

03.04.2020. 11:38 / Izvor: Akta.ba
Poziv medicinarima: Alukönigstahl BiH besplatno nudi svoje zaštitne vizire

Kompanija Alukönigstahl BiH i "vojska" pojedinaca sa svojim privatnim 3D printerima aktivno rade na izradi zaštitnih maski te pozivaju sev one kojima su iste potrebne da im se obrate.

Kompanija Alukönigstahl BiH i "vojska" pojedinaca sa svojim privatnim 3D printerima aktivno rade na izradi zaštitnih maski te pozivaju sve one kojima su iste potrebne da im se obrate.

"Heroji su danas još snažniji i bezbjedniji sa zaštitnim maskama koji su napravili obični ljudi iz vašeg okruženja. Uz nesebičnu pomoć i podršku velikog broja firmi i udruženja, entuzijasta sa 3D printerima, uspjeli smo da zaštitimo osobe koje se svakodnevno bore protiv širenja koronavirusa", kazali su.

Pozivaju sva odgovorna lica ispred institucija koje žele da dobiju besplatne vizire za svoje medicinsko osoblje ili drugo osoblje koji rade sa ljudima za vrijeme pandemije COVID19 da ispune upitnik na linku https://lnkd.in/gAyzB2s .

"Molimo da nas razumijete jer dajemo SVE OD SEBE da uspijemo da Vam pomognemo. Ne primamo novac za maske, sve radimo isključivo na volonterskoj osnovi", poručili su.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti