Poziv na drugo takmičenje mladih inovatora "Vispak Innovation Challenge"

11.05.2021. 14:07 / Izvor: Akta.ba
Poziv na drugo takmičenje mladih inovatora 'Vispak Innovation Challenge'

Vispak Innovation Challenge je takmičenje namijenjeno mladim inovatorima od 18 do 25 godina.

Nakon uspješno organizovanog Vispak Innovation Challengea u oktobru 2018. godine, Vispak ponovo organizuje takmičenje za mlade i studente, te nastavlja rad sa onima koji su spremni za stvarne poslovne izazove. Prošlogodišnje takmičenje odgođeno zbog pandemije se nastavlja ove godine sa novim izazovima i prilikama za mlade. 

Vispak Innovation Challenge je takmičenje namijenjeno mladim inovatorima od 18 do 25 godina. Ono pruža mogućnost studentima i mladim ljudima da, kroz inovativan pristup stvarnim poslovnim slučajevima, predstave sebe, steknu nova praktična znanja, poslovne kontakte, razviju prezentacijske vještine ali i osvoje vrijedne novčane nagrade.

"Cilj takmičenja je i razviti poslovne vještine studenata na konkretnim izazovima jedne od vodeće domaćih kompanija kroz sjajnu priliku timskog rada, kreiranja i prezentiranja vlastitih inovacija i uspostave poslovnih kontakata sa menadžerima, tehnolozima i poslovnim ljudima iz drugih branši", istakla je Nina Bijedić Mujanović, direktorica kompanije Vispak.

Za učešće na ovogodišnjem Vispak Innovation Challenge-u potrebno je okupiti tim od tri osobe, odabrati jedan od dva poslovna slučaja; "Inovacija u pripremi i konzumaciji kafe", u kojem je potrebno ponuditi inovativan prijedlog u budćnosti kategorije kafe ili " Marketing strategija za obilježavanje 50 godina kompanije Vispak ", gdje je potrebno ponuditi kretivnu kampanju za obilježavanje 50-tog rođendana Vispaka i Vispak proizvoda. Nakon odabira slučaja pravi se koncept na izazove u smjeru inovativnog djelovanja, te je potrebno snimiti kratki video koji prezentuje ideju i postaviti ga na Youtube kanal. Prijave i slanje rješenja moguće je vršiti do 07.06. 2021.

Finale takmičenja Vispak Innovation Challenge održat će se 18.06. 2021. u kompaniji Vispak, gdje će svoje inovativne ideje prezentovati osam grupa koje uđu u finale takmičenja.

Tri najbolja rješenja poslovnih slučajeva kompanija Vispak dd Visoko nagrađuje novčanim nagradama u vrijednosti od:

1.mjesto – 1.500 KM
2.mjesto – 1.000 KM
3.mjesto – 500 KM

Kroz selekcijski proces najbolji takmičari će dobiti priliku  za jedinstveno praktično iskustvo u jednoj od vodećih prehrambenih kompanija u BiH, sa mogućnošću daljeg profesionalnog razvoja i angažmana, uz mentorstvo stručnjaka kroz studentsku praksu, pripravnički angažman, dodatne edukacije i seminare.

Detaljne informacije možete dobiti na challenge@vispak.ba ili putem http://challenge.vispak.ba/

U videu možete pogledati kako je to izgledalo na prvom takmičenju Vispak Innovation Challenge.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti