Poziv na eko izazov: Da li je i vaša kompanija eco-friendly?

21.05.2021. 12:55 / Izvor: Akta.ba
Poziv na eko izazov: Da li je i vaša kompanija eco-friendly?

Uspješne kompanije svojim društveno odgovornim postupcima mogu intenzivno utjecati na mišljenje i stavove stanovništva.

Uspješne kompanije svojim društveno odgovornim postupcima mogu intenzivno utjecati na mišljenje i stavove stanovništva. Zbog toga kompanije koje vode računa o zaštiti životne sredine i ulažu sredstva u ekološke projekte u Bosni i Hercegovini, direktno utječu i na povećanje svijesti o važnosti životne sredine u našoj javnosti. 

"Ako ste kompanija koja posluje na području Bosne i Hercegovine koja želi učiniti svoje poslovanje još “zelenijim”, pozivamo vas da nam se pridružite u projektu “Eko izazov- Učinimo svoju zemlju još ljepšom”. To znači da nas povezuje isti cilj, a to je da uspješne kompanije kao što je vaša postave pozitivan primjer drugim preduzećima i običnim građanima kako se ekološki prihvatljivo odnositi prema okolišu. Prijavite se kao kompanija na Eko izazov i podijelite sa nama vaše eco friendly prakse!", navode iz Udruženja građana Ruke.

Ukoliko još uvijek nemate uspostavljene ekološki prihvatljive prakse, predstavljamo vam nekoliko savjeta i ideja za vaš eco friendly početak.

"Bez obzira radi li se o vašem malom privatnom vlasništvu ili kompaniji sa velikim brojem uposlenika, već danas možete započeti korake za smanjenje vašeg utjecaja na okoliš, jer doprinos svakog pojedinca je značajan", ističe se u pozivu.

Ako vaša kompanija već upražnjava neku od ekoloških praksi, prijavu možete poslati na email izazov387@gmail.com, a ako tek počinjete sa svojim ekološkim djelovanjem požurite sa prvim koracima, jer prijave na Eko izazov takmičenje traju do 5. juna 2021. godine.

Više informacija o takmičenju potražite na: https://ugruke.com/eko-izazov/

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti