Poziv na obuke: Jablanica, Kakanj i Konjic podstiču mlade da pokrenu svoj posao

06.05.2020. 13:55 / Izvor: Akta.ba
Poziv na obuke: Jablanica, Kakanj i Konjic podstiču mlade da pokrenu svoj posao

Predmet Javnog poziva je podrška zainteresovanim licima sa područja Općine Konjic da pokrenu vlastiti biznis.

Općine Jablanica, Kakanj i Konjic pozivaju sve osobe koje žele pokrenuti vlastiti posao, da se prijave za učešće na obukama "POKRENI SVOJ POSAO" u okviru projekta "Međuopćinskom saradnjom do bolje i inkluzivnije prakse podrške start-upima",  koji finansira Evropska unija u sklopu projekta EU4Business. 

Projekat EU4Bussiness – za konkurentnu i inovativnu domaću ekonomiju, finansira Evropska unija u vrijednosti 15 miliona eura, a realizuju GIZ, UNDP i MOR. Cilj EU4Business projekta je da kroz finansijsku i tehničku podršku razvoju konkurentnosti i inovativnosti ojača kapacitete Bosne i Hercegovine za ekonomski rast i zapošljavanje. U tom smislu će lokalno  partnerstvo za razvoj poduzetništva raditi na unapređenju poduzetničke infrastrukture na području općina Jablanica, Kakanj i Konjic, kao i na pružanju sveobuhvatnog sistema podrške svim licima koja imaju poslovnu ideju i žele pokrenuti vlastiti posao, a a prednost pri evaluaciji pristiglih aplikacija će imati sljedeće kategorije: mlade nezaposlene osobe do 35 godine (muškarci i žene), pripadnice ženske populacije svih uzrasta, osobe sa invaliditetom, pripadnici nacionalnih manjina.

Predmet Javnog poziva je podrška zainteresovanim licima sa područja Općine Konjic da pokrenu vlastiti biznis. 

Podrška koja je obuhvaćena ovim Pozivom se odnosi na:

  1. Podršku pri razvoju poslovne ideje kroz ciklus obuka "Pokreni svoj posao"
  2. Podršku pri osnivanju biznisa, što uključuje: Grant sredstva od 5.000,00 KM do 10.000,00 KM za najbolje biznis ideje za nabavku osnovnih sredstava i sufinansiranje troškova registracije i doprinosa, te savjetodavnu i stručnu podršku.
  3. Podršku pri vođenju biznisa – mentorska podrška iz specifičnih oblasti potrebnih za održavanje uspješnog biznisa (marketing, upravljanje ljudskim resursima, nabavke, formiranje cijena i sl.). 

Ukupan fond na raspolaganju za dodjelu grant sredstava najbolje ocijenjenim poslovnim planovima iznosi 100.000,00 KM.

Zainteresirani kandidati treba da popune  online prijavni obrazac koji je dostupan na LINK-u ili direktno na šalteru Općine Konjic i u prostorijama Agencije za ekonomski razvoj "PRVI KORAK" d.o.o. Konjic.  

Rok za podnošenje prijava je 15.05.2020. 

Za dodatne informacije, molimo Vas da kontaktirate:

Općina Konjic, Agencija za ekonomski razvoj ”PRVI KORAK” d.o.o. Konjic:  kontakt osoba Ajla Greda, e-mail prvikorakkonjic@gmail.com ili ajla.greda@gmail.com.

Udruženje za poduzetništvo i posao LiNK Mostar, kontakt osoba Alisa Gekić, e-mail: info@linkmostar.org

Javni poziv Općina Konjic

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti