Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Poziv od 05. juna namijenjen samo pravnim licima upisanim u sudski registar

10.06.2020. 15:33 / Izvor: Akta.ba

S obzirom na učestale upite vezane za pravo učešća privrednih subjekata po osnovu registracijena Javnom pozivu za dodjelu sredstava za finansiranje dijela minimalne mjesečne neto plaće u Federaciji Bosne i Hercegovine za mjesec april i maj 2020. godine, a koji je raspisan i objavljen 5. juna 2020. godine od strane Ministarstva privrede Kantona Sarajevo, i na ovaj način iz resornog ministarstva još jednom naglašavaju da pravo učešća po ovom Javnom pozivu imaju pravna lica (upisana u sudski registar), a koja ispunjavaju i druge propisane uslove.

U isto vrijeme ističu da će fizička lica (registrovana u općinama), koja samostalno obavljaju registrovanu poslovnu djelatnost, svoje pravo učešća moći ostvariti putem javnih poziva koje će raspisati i objaviti općine iz Kantona Sarajevo u narednih nekoliko dana.

Zbog svega navedenog, mole sve privredne subjekte da ovo uvaže i ne šalju svoje prijave na Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo, ukoliko ne ispunjavaju tražene uslove.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti