Vijesti

Poziv Vlade zainteresiranim kompanijama: "BiH Airlines" traži suvlasnika

28.07.2007. 11:37 / Izvor: Dnevne novine SAN


Vlada FBiH, kao većinski vlasnik, pozvala je u petak (27.07.2007.) zainteresirane kompanije da iskažu interes za ulaganje u Javno preduzeće "BiH Airlines" d.o.o. Sarajevo, uz sticanje određenog procenta vlasništva.

Kriteriji su nabavka mlaznog aviona kapaciteta 120 do 140 mjesta, investicije i razvoj što uključuje uvođenje elektronskog tiketinga i kupovinu sofvera "Monaliza" za praćenje rezervacije karata, prodaje, naplate i obračuna prihoda, audit i izdavanje certifikata, efikasan marketinški pristup i otvaranje novih linija, kredibilitet i reference ponuđača s dokazima o iskustvu u avio saobraćaju, program zapošljavanja i edukacije, te cijenu za preuzimanje društva, saopćeno je nakon sjednice Vlade FBiH.

Ovaj će se javni poziv objaviti u domaćim i stranim novinama, kao i na web stranicama federalnog ministarstva prometa i komunikacija, Agencije za privatizaciju u FBiH i "BiH Airlinesa".

Pisma namjere očekuju se do 15. septembra 2007. godine.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti