Poziv: Za izgradnju poslovnih zona u Zeničko-dobojskom kantonu 1,2 miliona KM

Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Poziv: Za izgradnju poslovnih zona u Zeničko-dobojskom kantonu 1,2 miliona KM

18.07.2019. 08:17 / Izvor: Akta.ba

Ministarstvo za privredu Zeničko-dobojskog kantona objavilo je javni poziv za prikupljanje zahtjeva za odobravanje i dodjelu finansijskih sredstava namijenjenih subvencioniranju troškova organizacije i izgradnje poslovnih zona na području ZDK.

Na dva programa mogu se prijaviti jedinice lokalne samouprave u tom kantonu koje realiziraju projekte pripreme i izgradnje poslovnih zona, za Program I - subvencioniranje troškova izrade projektne dokumentacije i Program II - opremanje zemljišta komunalnom infrastrukturom unutar poslovne zone, s tim da mogu kandidovati samo jednu poslovnu zonu.

Maksimalan iznos poticaja je 160.000 KM, od čega je za projektovanje predviđeno 10.000 KM, a opremanje poslovne zone do 150.000 KM. Javni poziv ostaje otvoren 15 dana.

Troškove organizacije i izgradnje poslovnih zona Zeničko-dobojski kanton finansira iz prihoda od koncesionih naknada za istraživanje i eksploataciju čvrstih mineralnih sirovina, koje se dijele između općina/Grada i Kantona u omjeru 70:30 posto.

Ministarstvo za privredu ZDK je za tu namjenu ove godine planiralo 1,2 miliona KM, što je najveći iznos do sada. Od 2009. do 2017. godine je u poslovne zone uloženo tri miliona KM, a samo prošle godine je za sufinansiranje ovih projekata izdvojeno 900.000 KM.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Vijesti