Poziv za odabir korisnika Programa potpore sektora prerađivačke industrije

29.06.2016. 09:39 / Izvor: Akta.ba
Poziv za odabir korisnika Programa potpore sektora prerađivačke industrije

Najviši iznos potpore koji se može dodijeliti je 35.000,00 KM. Prijavitelj može prijaviti jedan projekat.

Ministarstvo gospodarstva Hercegbosanske županije objavilo je Javni poziv za odabir korisnika iz Programa potpore sektorima prerađivačke industrije s kriterijima za 2016. godinu.

Programa potpore sektorima prerađivačke industrije s kriterijima utvrđen je proračunom Hercegbosanske županije za 2016. godinu u Ministarstvu gospodarstva u ukupnome iznosu od 350.000,00 KM.

Najviši iznos potpore koji se može dodijeliti je 35.000,00 KM. Prijavitelj može prijaviti jedan projekat.

Potpore će se dodjeljivati za projekte novog i proširenje postojećeg ulaganja u materijalnu i nematerijalnu imovinu, osim zgrada i zemljišta, koja se odnose na: proširenje postojeće proizvodne djelatnosti, osnivanje nove proizvodne djelatnosti, širenje raznolikosti proizvodnje u smislu novih, dodatnih proizvoda, značajna poboljšanja i modernizaciju već postojećih proizvoda, proizvodnih procesa s višom dodanom vrijednosti, nabavu novih tehnologija - strojeva, postrojenja i oprema za proizvodnju, mjerni i kontrolni uređaji i instrumenti.

Svrha Programa je doprinijeti ostvarenju cilja “Konkurentsko gospodarstvo kroz intenziviranje proizvodnje i povećanja zaposlenosti” iz Strategije razvoja Hercegbosanske županije 2016.-2020.

Javni poziv ostaje otvoren 15 dana od dana objavljivanja na web stranici Vlade Hercegbosanske županije tj. od 27.06.2016 godine.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti