Poziv za odabir korisnika Programa potpore sektora prerađivačke industrije

Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Poziv za odabir korisnika Programa potpore sektora prerađivačke industrije

29.06.2016. 09:39 / Izvor: Akta.ba

Ministarstvo gospodarstva Hercegbosanske županije objavilo je Javni poziv za odabir korisnika iz Programa potpore sektorima prerađivačke industrije s kriterijima za 2016. godinu.

Programa potpore sektorima prerađivačke industrije s kriterijima utvrđen je proračunom Hercegbosanske županije za 2016. godinu u Ministarstvu gospodarstva u ukupnome iznosu od 350.000,00 KM.

Najviši iznos potpore koji se može dodijeliti je 35.000,00 KM. Prijavitelj može prijaviti jedan projekat.

Potpore će se dodjeljivati za projekte novog i proširenje postojećeg ulaganja u materijalnu i nematerijalnu imovinu, osim zgrada i zemljišta, koja se odnose na: proširenje postojeće proizvodne djelatnosti, osnivanje nove proizvodne djelatnosti, širenje raznolikosti proizvodnje u smislu novih, dodatnih proizvoda, značajna poboljšanja i modernizaciju već postojećih proizvoda, proizvodnih procesa s višom dodanom vrijednosti, nabavu novih tehnologija - strojeva, postrojenja i oprema za proizvodnju, mjerni i kontrolni uređaji i instrumenti.

Svrha Programa je doprinijeti ostvarenju cilja “Konkurentsko gospodarstvo kroz intenziviranje proizvodnje i povećanja zaposlenosti” iz Strategije razvoja Hercegbosanske županije 2016.-2020.

Javni poziv ostaje otvoren 15 dana od dana objavljivanja na web stranici Vlade Hercegbosanske županije tj. od 27.06.2016 godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Vijesti